آیین گرامی‌داشت هفته‌ی پژوهش و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد

آیین گرامی‌داشت هفته‌ی پژوهش و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد


آیین گرامی‌داشت هفته‌ی پژوهش و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد

 

 

آیین گرامی داشت هفته‌ی پژوهش و فناوری با معرفی پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز امروز دوشنبه 17 آذرماه به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، به‌صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حقیقی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در این آیین بیان کرد: هفته‌ی پژوهش و فناوری سال 1399 از 15 تا 20 آذرماه با شعار «پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید» برگزار می‌شود.

وی در ادامه به بررسی جایگاه دانشگاه شهید چمران اهواز در رتبه‌بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) پرداخت و بیان کرد: در این رتبه‌بندی فعالیت‌های دانشگاه‌ها بر اساس شاخص‌های آموزشی، تسهیلات، وجهه بین‌المللی، پژوهش و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی بررسی می‌شود که دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش‌های پژوهشی و وجهه بین‌المللی با چند درصد، کاهش رتبه داشته و در سایر بخش‌ها خوشبختانه توانسته‌ایم ارتقا داشته باشیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز درباره شاخص‌های پژوهش این پایگاه استنادی اظهار کرد: طرح‌های تحقیقاتی، اختراعات، کتاب‌های منتشرشده، مجلات علمی، حجم پژوهش، کارایی پژوهش و کیفیت پژوهش جزو شاخص‌های این بخش است.

حقیقی، شاخص‌های پژوهشی اثرگذار در رتبه‌بندی‌ها را «میزان ارجاعات به تولیدات پژوهشی دانشگاه»، «انتشار مقالات در نشریات معتبر بین‌المللی»، «محققان برجسته بر اساس میزان استنادات و شاخص هرش (شاخصی برای سنجش برونداد علمی پژوهشی پژوهشگران)»، «تعاملات بین‌المللی (تحقیقات مشترک، ارتباطات علمی افراد و...)»، «تألیف و تصنیف کتاب‌ها»، «قراردادهای ارتباط با صنعت (تعداد و درآمد)» و «کارآفرینی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان» دانست و افزود: نقاط قوت دانشگاه در رتبه‌بندی‌ها شامل طرح‌های ارتباط با صنعت، فعالیت‌های مرکز رشد، برگزاری سمینارها، همایش‌ها و کارگاه‌های ملی و بین‌المللی، مجلات علمی و پژوهشی و به‌خصوص دارای نمایه بین‌المللی و کتاب‌های تألیفی و تصنیفی است.

وی، خاطرنشان کرد: میزان کم ارجاعات و شاخص هرش افراد و دانشگاه، عدم تناسب تعداد مقالات ISI به اعضای هیئت علمی و دانشجویان (سرانه کم)، تعداد کم مقالات در مجلات JCR به‌خصوص Q1 و Q2، تعداد کم فعالیت‌های بین‌المللی، تحقیقات مشترک و عدم درج صحیح نام دانشگاه نیز از نقاط ضعف دانشگاه در رتبه‌بندی‌ها است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه روند تغییر شاخص‌های پژوهشی دانشگاه در پنج سال گذشته از جمله چاپ مقاله در نشریات ISI و ISC، سرانه مقالات ISI و ISC، میزان ارجاعات براساس WOS (پایگاه web of Science)، تعداد طرح‌های مصوب ارتباط با صنعت، مبلغ طرح‌های مصوب ارتباط با صنعت، میزان اشتغال‌زایی شرکت‌های مستقر در مرکز رشد، فروش خدمات و محصولات شرکت‌های مرکز رشد (میلیون ریال)، شرکت‌های مستقر در مرکز رشد (کل و دانش‌بنیان) را موردبررسی قرارداد.

حقیقی گفت: در یک سال گذشته (از هفته‌ی پژوهش سال قبل تاکنون) 11 همایش علمی ملی و بین‌المللی در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزارشده است؛ همچنین 78 کتاب در این دانشگاه تألیف، ترجمه، تدوین و گردآوری شده و 250 اختراع نیز به ثبت رسیده است. 18 مجله علمی-پژوهشی نیز انتشاریافته است.

آدرس کوتاه :