برگزاری نشست تخصصی نقش هوشمندسازی و اینترنت اشیا در اقتصاد دیجیتال در دانشگاه

برگزاری نشست تخصصی نقش هوشمندسازی و اینترنت اشیا در اقتصاد دیجیتال در دانشگاه


برگزاری نشست تخصصی نقش هوشمندسازی و اینترنت اشیا در اقتصاد دیجیتال در دانشگاه

 

 

نشست تخصصی نقش هوشمندسازی و اینترنت اشیا در اقتصاد دیجیتال به میزبانی دانشکده‌ی مهندسی و با همکاری اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) استان خوزستان در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این نشست با همراهی اعضای هیئت‌علمی، دانشجویان، فعالان حوزه‌ی اینترنت اشیا، نمایندگان صنایع و سازمان‌ها و اعضای کارگروه هوشمند سازی و اینترنت اشیا استان خوزستان همراه بود.

در این نشست دکتر رشتی مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه شهید چمران اهواز با معرفی رشته‌ی تازه تأسیس اینترنت اشیا، گفت: این رشته برای نخستین بار در کشور به همت گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید چمران اهواز و با همکاری دانشگاه‌های عضو کنسرسیوم بین‌المللی IoTrain تأسیس‌شده است.

وی در ادامه بر نقش دانشگاه در توسعه‌ی فناوری‌های هوشمند و تربیت نیروی انسانی متخصص در این زمینه تأکید کرد.

در ادامه صالح نساج مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خوزستان به ارائه‌ی توضیحاتی درباره‌ی کارگروه هوشمند‌سازی و اینترنت اشیا استان که به‌تازگی در کارگروه اقتصاد دیجیتال تأسیس‌شده است پرداخت و گفت: هدف از تأسیس این کارگروه احصای نیازهای صنایع و سازمان‌ها به فناوری‌های هوشمند و توسعه‌ی کاربرد این فناوری‌ها در رفع نیازها، افزایش بهره‌وری و بهبود الگوی استفاده از منابع حیاتی استان است.

ارائه‌ی سخنرانی دکتر علوی عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص «اهمیت هوشمند سازی و اینترنت اشیا» و معرفی محصولات سه شرکت فعال در حوزه‌ی اینترنت اشیا از دیگر بخش‌های این نشست بود.

برگزاری نشست اعضای کارگروه هوشمند سازی و اینترنت اشیا استان خوزستان با حضور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات و نمایندگان دانشگاه شهید چمران اهواز، پارک علم و فناوری، استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان از دیگر برنامه‌های این نشست یک‌روزه بود که در آن اعضای کارگروه ضمن تأکید بر شناسایی نیازهای بخش‌های مختلف استان به فناوری‌های هوشمند و لزوم برقراری ارتباط فعالان این حوزه با صنایع و سازمان‌ها، به پرسش و پاسخ با حاضرین پرداختند و مقرر شد در هفته‌های آینده جلساتی با مدیران صنایع و سازمان‌ها برای نیازسنجی، تعیین زمینه‌های همکاری با متخصصین و تعریف پروژه‌های تحقیق و توسعه به‌منظور رفع نیازها برگزار شود.

گفتنی است در این جلسه نماینده‌هایی از صنایع و سازمان‌های مختلف ازجمله برخی شهرداری‌ها و فرمانداری‌های استان، دانشگاه‌ها، اداره ثبت‌اسناد، پزشکی قانونی، اداره کل اوقاف، اتاق اصناف، آموزش‌وپرورش، بهزیستی، لوله‌سازی اهواز، سازمان بنادر، شیلات، اداره کل پست، شرکت‌های گاز، برق منطقه‌ای، توزیع برق و آبفا و منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر حضور داشتند.

لازم به ذکر است پروژه‌ی IoTrain کنسرسیومی بین‌المللی است که در آن پنج دانشگاه از کشورهای ایران و عراق مشارکت دارند. هدف اصلی پروژه IoTrain طراحی و تأسیس رشته‌ی کارشناسی ارشد اینترنت اشیا یا IoT (زیرمجموعه‌ مهندسی کامپیوتر) است که شامل شش بسته‌ی کاری «آماده‌سازی»، «توسعه‌ی رشته و دروس»، «کنترل کیفیت»، «اطلاع‌رسانی»، «پایداری و بهره‌برداری» و «مدیریت پروژه» می‌شود.

در اجرای این پروژه دانشگاه شهید چمران اهواز مدیریت بسته‌ی کاری «آماده‌سازی» را بر عهده داشته است که پنج فعالیت تحلیل دروس و منابع موجود (با مدیریت دانشگاه علوم پایه زنجان)، تحلیل نیازهای بازار (با مدیریت دانشگاه سیستان و بلوچستان)، هدف سنجی و تحلیل کمبودها در مقایسه با بازار (با مدیریت دانشگاه تبریز)، تعیین کمبودهای آموزشی کنونی برای آموزش IoT (با مدیریت دانشگاه واسط کشور عراق) و طرح توسعه‌‌ی دروس رشته‌ IoT (با مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز) را شامل می‌شود.

 

آدرس کوتاه :