بیش از چهار هزار نفر دانش‌آموز از موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی دانشگاه دیدن کردند

بیش از چهار هزار نفر دانش‌آموز از موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی دانشگاه دیدن کردند


از آذرماه سال گذشته تاکنون؛

بیش از چهار هزار نفر دانش‌آموز از موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی دانشگاه دیدن کردند

 

 

رئیس موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: از آذرماه سال گذشته تاکنون بیش از چهار هزار و 300 دانش‌آموز مناطق مختلف استان از موزه دانشگاه دیدن کردند.

دکتر بیژن برازنده در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: با توجه به جاذبه‌های موزه‌ی دانشگاه برای افراد در سنین مختلف در این مدت مسئولان استانی، دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شهرداری، دانشگاه امیرالمومنین(ع)، صاحبان برخی صنایع استان و... از این مجموعه دیدن داشتند.

رئیس موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: موزه‌ی دانشگاه امسال توانست عنوان موزه‌ی  برتر کشور در شاخص بازدید و تکریم ارباب رجوع را از سوی هیئت داوران کمیته‌ی ملی موزه‌های کشور در محل وزات علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کند.

برازنده با اشاره به ساخت برخی تجهیزات در این موزه، گفت: تکمیل پروژه‌های تولید دستگاه نوسانگر فرکانس رادیویی شکافت اتمی و دستگاه ترانسفرماتور رزنانس یونیزاسیون الکترونی ATOMIC FISSION RADIO FREQUENCY OSCILLATOR، دستگاه تولید ولتاژهای بسیار بالا و ایجاد رعد و برق‌های مصنوعی، دستگاه های ژیروسکوپ معلق، گهواره انرژی و عمل و عکس العمل، تولید امواج ایستاده در لوله‌های فلزی، تولید امواج سینوسی در لوله‌های شیشه‌ای، اثر تغییرات دسیبل صوت بر روی ذرات مختلف و... بخشی از فعالیت‌های انجام شده در این موزه است.

وی درباره‌ی برگزاری دوره‌های آموزشی موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی بیان کرد: از برنامه‌های مهم این موزه تدریس دوره‌ای و مجازی موضوع‌های انتخابی و مورد علاقه‌ی دانشجویان و دانش‌آموزان در زمینه‌های علوم مختلف پزشکی، سرطان شناسی، آسیب شناسی، بافت شناسی، سلول شناسی، خون شناسی، جنین شناسی، ویروس شناسی، باکتری شناسی، قارچ شناسی، انگل شناسی، سم شناسی، سرطان شناسی، اسکلت شناسی، ایمنی شناسی، میکروب شناسی عمومی، ژنتیک، بیماری‌های تروما، ارثی، متابولیک، زمینه ای، سیستم ایمنی، هورمونی و بدخیم، تشخیص انواع سرطان‌ها و... است.

رئیس موزه‌ی علوم، فناوری و تاریخ طبیعی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: آموزش نظری، عملی و تصویری آشنایی با اصول کار انواع دستگاه‌های تشخیص و ثبت علائم پزشکی از قبیل ام آر آی، سی تی اسکن، گاما اسکن، تیرو اسکن، پت اسکن، ماموگرافی، سونوگرافی، توموگرافی، ترموگرافی، اکوکاردیوگرافی، الکتروکاردیوگرافی، رادیوگرافی، رادیوایزوتوپ، پرتوها، اسپیرومتری و... نیز در این موزه انجام شده است.

برازنده، گفت: کمک به انجام طرح‌های تحقیقاتی و ارائه‌ی مشاوره و راهنمایی‌های موثر به دانش‌آموزان، دانشجویان و استادان متقاضی در همه‌ی زمینه‌های علمی به‌خصوص علوم پزشکی، فیزیک کلاسیک و مدرن، علوم و فناوری، سیر تحول فناوری و صنایع مختلف و همچنین حفاظت از محیط زیست به شکل مجازی از دیگر اقدامات انجام شده در این موزه است.

وی در پایان از انجام اقدامات لازم برای تکمیل بخش سفال‌شناسی مناطق مختلف جاده‌ی ابریشم و نمایش بصری آن‌ها و ارائه‌ی توضیحات مرتبط با برخی سنگ‌ها و کانی‌ها به صورت شناسنامه‌ی اشیاء در این موزه خبر داد.

گفتی است هفته‌ی پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۱ با شعار «پژوهش و فناوری، پیشران تولید دان‌بنیان و اشتغال‌آفرین» برگزار شد.

«مدرسه و آینده‌سازان خلاق»، «پژوهش و فناوری، بنیان مرجعیت و دیپلماسی علمی»، «دانشمندان و سرآمدان علمی، پیشران پژوهش و فناوری»، «علوم انسانی و علوم پایه، ارکان اقتصاد دانش‌بنیان»، «دانشگاه، مبدأ، تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» و «جهاد تبیین و دستاوردهای علمی و فناوری» عناوین روزهای هفته‌ی پژوهش و فناوری بود که 26 آذرماه تا یکم دی‌ماه برگزار شد.

 

آدرس کوتاه :