افزایش میزان استفاده از کتابخانه های دانشگاه در سال ۱۴۰۱

افزایش میزان استفاده از کتابخانه های دانشگاه در سال ۱۴۰۱


افزایش میزان استفاده از کتابخانه های دانشگاه در سال ۱۴۰۱

 

نقش کتابخانه های دانشگاهی به عنوان بخشی ازنظام آموزش عالی و مرکز گردآوری و انتقال اطلاعات علمی و نیز به عنوان کانونی به منظور تأمین امکانات تحقیق برای پژوهشگران محرز است. نتایج پژوهشها نشان میدهد که کتابخانه روزآمد و پاسخگو و میزان امانت در کتابخانه های دانشگاهی رابطه مستقیمی با رشد کمی و کیفی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی هر دانشگاه دارد. بنابراین شایسته است که کتابخانه های دانشگاهی تمام تلاش خود را در راستای ارایه خدمات متنوع اطلاعاتی به دانشجویان واساتید به کار گیرد.

در کتابخانه های دانشگاهی دانشگاه نیز در سال ۱۴۰۰ به دلیل شرایط کرونا مجموعا تعداد ۱۲۸۶۹ امانت در همه کتابخانه های دانشگاه به ثبت رسید. کتابخانه های مر کزی، ادبیات و الهیات به ترتیب بیشترین میزان امانت را ثبت کردند. اما با بر طرف شدن شرایط کرونا و حضور مستمر دانشجویان در دانشگاه این میزان در سال ۱۴۰۱ به رقم ۴۹۲۵۳ امانت رسید. کتابخانه های مرکزی، علوم و الهیات بیشترین ثبت امانت را داشته اند.

یکی از چالشهای جدی و اثر گذار بر میزان امانت، مجموعه سازی منظم و افزایش تعداد کتب کتابخانه ها است. که در سالهای گذشته به دلیل عدم خرید منابع جدید، عدم دسترسی به منابع روزامد چالشی جدی برای کتابخانه های دانشگاه ایجاد کرده بود. از طرفی با توجه به افزایش قیمت کتب، میزان استفبال از کتابخانه ها رو به افزایش است.  با توجه به خرید منابع جدید و گرایش بیشتر به استفاده از منابع کتابخانه، قطعا امسال شاهد رشد میزان استفاده از منابع کتابخانه های دانشگاه خواهیم بود.